Φυτα εσωτερικου χωρου

Τα φυτά είναι ζωτικής σημασίας για εμάς και το σπίτι μας. Μας βοηθούν να αναπνέουμε καθαρό αέρα, φιλτράρουν τη σκόνη και τα βλαβερά αιωρούμενα σωματίδια, απορροφούν τους θορύβους με τις φυλλωσιές τους και κυρίως δροσίζουν την ατμόσφαιρα σε περιόδους ανυπόφορης ζέστης. Με λίγα λόγια ένα σπίτι χωρίς τα αγαπημένα μας φυτά, θα ήταν μονότονο και ανθυγιεινό! Μερικά από τα πιο διαδεδομένα φυτά εσωτερικού χώρου:


Φαλαινόψις ορχιδέα:
Αν θέλετε να διακοσμήσετε το τραπεζάκι του σαλονιού σας τότε προτιμήστε την.  Χρειάζεται πλούσιο φιλτραρισμένο φως κι ένα σκιερό μέρος, ενώ είναι ιδανική για τους αρχάριους κηπουρούς. Όσο για τα άνθη της διαρκούν 2-3 μήνες και χρειάζεται πότισμα μια φορά τη βδομάδα.

Γαρδένια:
Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στην Κύπρο και στην Ελλάδα, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους με το μεθυστικό της άρωμα και την πλούσια καταπράσινη φυλλωσιά της. Λευκή και ρομαντική κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καρδιά μας.

Κέντια:
Είναι πράγματι το πιο διάσημο φοινικοειδές για εσωτερικούς χώρους κι αυτό επειδή είναι ανθεκτική στην ξηρότητα του αέρα. Είναι αειθαλής και προτιμάει ένα σκιερό έως ημι-σκιερό σημείο του σπιτιού.

Μπονσάι:
Το αγαπημένο φυτό των πιστών του Φενγκ Σούι και το πλέον απαραίτητο σε κάθε σπίτι υψηλής αισθητικής, που επιζητά τη θετική ενέργεια.