Εποχιακα φυτα

Επιλέξαμε για σας μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά εποχιακά φυτά και σας τα παρουσιάζουμε.


Αλεξανδρινό (Ποϊνσέτια):

Το αλεξανδρινό ή αλλιώς η Ποϊνσέτια είναι το πλέον δημοφιλές φυτό της εποχής των Χριστουγέννων, γι' αυτό και δίκαια ονομάζεται ως το λουλούδι των Χριστουγέννων. Η ομορφιά του οφείλεται στα κατακόκκινα βράκτια φύλλα του, που μοιάζουν σαν άνθη.


Κυκλάμινο:

Άλλο ένα αγαπημένο λουλούδι των Χριστουγέννων, που ευδοκιμεί ιδανικά στην Κύπρο και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Κατά προτίμηση μην τα κλείσετε σε ένα σπίτι, γιατί μισούν τη ζέστη κι έχουν ανάγκη από υγρασία.


Ριπσαλίδοπσις:

Ένας κατά κύρια βάση χριστουγεννιάτικος κάκτος, διαφορετικός από τους άλλους. Τα άνθη του είναι είτε κόκκινα, είτε άσπρα και ροζ. Όσο για το φωτισμό που χρειάζεται για να αναπτυχθεί, θεωρείται ιδανική η έμμεση έκθεσή του στον ήλιο. Επομένως, στολίστε τον κοντά στο παράθυρο, αποφεύγοντας τον άμεσο ήλιο.


Ορτανσία:

Είναι ένα καθεαυτό ανοιξιάτικο λουλούδι και αποτελεί το πολυαγαπημένο φυτό των πασχαλινών ημερών και της γιορτής της μητέρας. Κάθε ποικιλία διαφέρει ως προς το χρώμα κι έτσι η ρομαντική ορτανσία εμφανίζεται είτε στις αποχρώσεις του μπλε, είτε του λευκού, ροζ και μωβ.


Χρυσάνθεμο:

Το άνθος του χρυσού, όπως ερμηνεύεται το όνομά του, πρωταγωνιστεί το μήνα Οκτώβριο και προσφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών. Τα πέταλά του είναι τόσο πυκνά που με δυσκολία μπορούμε να διακρίνουμε το δίσκο τους.


Δώστε χρώμα στον κήπο σας τους καλοκαιρινούς μήνες

Πετούνια:

Είναι λαμπερή, πολύχρωμη και καλλιεργείται εύκολα, προσθέτοντας μια κομψή πινελιά στον κήπο σας. Προσοχή, όμως, γιατί θέλει ανελλιπώς τη φροντίδα και την αγάπη σας, ώστε να διατηρείται πάντα φρέσκια και ανθοφορούσα.


Πελαργόνια:

Η πελαργόνια θέλει φως και καθαρό αέρα, ζέστη το καλοκαίρι και δροσιά το χειμώνα. Τα λουλούδια της είναι εκθαμβωτικά σε διάφορα χρώματα και τα φύλλα της είναι οδοντωτά στις άκρες. Εμφανισιακά μπορεί να σας θυμίσει το γεράνι, καθώς είναι της ίδιας οικογενείας.